Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Aeroport fantasma

Hi hagué un temps en què al territori valencià sobraven els diners. A les séquies corrien els bitllets, les paelles eren d’or i els governants tenien unes varetes màgiques amb les quals feien brollar projectes colossals del no-res, com l’aeroport de Castelló, «el del abuelito», que va ser inaugurat –amb escultura de Ripollés inclosa– sense tindre previst cap vol. Tot un detall amb la fauna local, perquè ben prompte va esdevindre santuari d’una creixent colònia de conills. Les males llengües diuen, però, que de tant en tant se sent per la contornada l’arribada d’un avió. I és que ni res ni ningú –i açò inclou el rural castellonenc– escapa de l’imperi Ryanair.

Recursos

Notícia sobre la inauguració de l’Aeroport de Castelló, de Noticias Cuatro, publicada pel diari El Plural.

Per a saber-ne més

  • CASTILLO, Sergi (2016) Yonquis del dinero: las diez grandes historias de la corrupción valenciana. Valls: Lectio Ediciones. 

  • TORRENT, Ferran (2018) La corrupción en Valencia. La trilogía del origen. Madrid: Booket.

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

  • Com funciona el Tio Sangonera amb un jugador que té el conill i l’aeroport fantasma al mostrador?
    Si l’aeroport fantasma està en un mostrador on hi ha un conill, el conill val per 2. A l’hora de saber quants punts d’A i D suma el Tio Sangonera la combinació aeroport+conill compta com a 2 punts també.

Consells

Consells

  • Si tens l’aeroport fantasma al mostrador, no batalles pel conill fins a l’últim moment. El conill és un ingredient lleujerament més avantajós que la resta perquè en combinació amb l’aeroport fantasma es multiplicarà per dos i això el convertix en blanc de molts atacs.