Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Alcaldessa perpètua

Des del seu balcó privilegiat amb vistes a la plaça de l’Ajuntament, Rita Barberà va arengar les masses durant vint-i-quatre anys i va exercir implacable el seu poder absolut, instaurat per gràcia divina. L’alcaldessa va passar a la posteritat per convertir la ciutat de València en el seu feu particular i saturar-la de complexos faraònics i grans esdeveniments, i per la seua presumpta implicació en casos de corrupció (Gürtel, Emarsa, Nóos). Però, sobretot, serà recordada pel seu llegat fraseològic: des del «dejeim passar el fred del verano, el fred de l’hivern i bosquem el caloret, el caloret faller» de la vergonyosa Crida de les Falles de 2015, que va generar un boom de creativitat en les xarxes, fins al «¡Qué hostia, coño! ¡Qué hostia!» quan va perdre l’alcaldia de València. Aquell va ser l’inici de la fi del regnat de la Faraona del Túria.

Recursos

Remix El Caloret, en homenatge a Rita Barberà. Publicat per Iván Lagarto.

Per a saber-ne més

  • CASTILLO, Sergi (2016) Yonquis del dinero: las diez grandes historias de la corrupción valenciana. Valls: Lectio Ediciones. 
  • TORRENT, Ferran (2018) La corrupción en Valencia. La trilogía del origen. Madrid: Booket.

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

  • En cas d’empat, l’alcaldessa perpètua torna a la mà?
    Sí. No hi ha empats en La Fallera Calavera. Si hi ha empat numèric, guanya la defensa, i si l’alcaldessa perpètua guanya en defensa, torna a la mà.

Consells

Consells

  • Si descobrixes que un rival no té defenses a la mà, és el moment d’atacar-lo repetidament amb l’alcaldessa perpètua per anar buidant-lo de tresors!