Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Caragol bavós

Amb eixa mirada abstreta i el seu rastre bavós, és natural que a molta gent li faça ois veure caragols escampats per la paella. Melindros de la vida moderna, segurament, perquè estos mol·luscos sempre han estat presents en la cuina valenciana, i no només en la paella, sinó també en altres plats: les caragolades en totes les seues variants, els gaspatxos de l’interior… Cada tipus de caragol aprofita per a una cosa: hi ha els avellanencs, els moros, els cristians, les xonetes i les vaquetes –estes últimes ideals per a la paella–. Abans de consumir-los, però, hi ha un procés laboriós: primer convé porgar-los durant dies en les caragoleres amb branquetes de romaní, a voltes amb farina, i després «enganyar-los» en una olla amb un poc d’aigua i al sol, perquè quan traguen la molla, confiats… Nyas! Cuinar-los sense pietat.

Recursos

Caragolera.

Caragolera. Imatge cedida per L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia.

Per a saber-ne més

  • PIERA, Emili (2002) La nostra cuina. Alzira: Bromera.

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

  • Per què en el joc no apareix l’arròs com a ingredient de la paella?
    En el joc tots els ingredients tenen el mateix valor i cap d’ells és imprescindible. Si l’arròs fóra un d’ells, esta carta es tornaria indispensable per guanyar, ja que no s’entendria una paella sense arròs. Això alteraria les bases jugables de La Fallera Calavera. Per això, entenem que els jugadors ja comencen amb els ingredients bàsics per cuinar la paella (arròs, safrà, oli, sal…) i la pròpia paella, és clar! Ara faltarà trobar la carn i les verdures!

Consells

Consells

  • No gastes cartes especials o de batalla per aconseguir un ingredient si després no tens opcions de conservar-lo. Tan important és furtar ingredients com saber defensar-los!