Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Carxofa de Benicarló

El conreu de la carxofa està molt present en les hortes litorals valencianes, des del Baix Segura fins al Baix Maestrat. De la seua importància al sud és fàcil fer-se’n una idea a través de la varietat de noms amb què és coneguda: encarnella a Elx i Santa Pola, encanària o alcanària a Guardamar del Segura, acarxofa o alcarxofa a Crevillent, alcacil o arcacil en el castellà del Vinalopó i del Segura… Al nord castellonenc, Benicarló és l’epicentre d’una producció ben especial que ha sigut reconeguda amb la Denominació d’Origen Protegit. Per celebrar-ho, cada any, al gener, organitzen la Festa de la Carxofa –i fins i tot han creat productes derivats, com la crema de licor de carxofa–. No debades, es tracta d’una verdura típicament hivernal, per això sol ser la reina de les paelles d’hivern.

Recursos

Recollida de carxofes.

Recollida de carxofes. Il·lustració d’Andrés Marín cedida per L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia.

Per a saber-ne més

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

  • Per què en el joc no apareix l’arròs com a ingredient de la paella?
    En el joc tots els ingredients tenen el mateix valor i cap d’ells és imprescindible. Si l’arròs fóra un d’ells, esta carta es tornaria indispensable per guanyar, ja que no s’entendria una paella sense arròs. Això alteraria les bases jugables de La Fallera Calavera. Per això, entenem que els jugadors ja comencen amb els ingredients bàsics per cuinar la paella (arròs, safrà, oli, sal…) i la pròpia paella, és clar! Ara faltarà trobar la carn i les verdures!

Consells

Consells

  • No gastes cartes especials o de batalla per aconseguir un ingredient si després no tens opcions de conservar-lo. Tan important és furtar ingredients com saber defensar-los!