Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Conill

Val, el conill és coprotagonista de la més internacional de les paelles, la de conill i pollastre de l’Horta, en què l’animalet és elevat a una de les seues màximes expressions. Ara bé, este fet no pot desmeréixer el seu paper en infinitats d’arrossos, secs i caldosos, de la geografia valenciana. Esta presència tan destacada té a veure amb la seua disponibilitat: tradicionalment moltes cases tenien corral amb conills i altres bestioles, que es mataven, escorxaven i esquarteraven al moment, sempre que l’ocasió així ho requerira; per exemple, els diumenges de paella. Però hi havia alternatives, també xicotetes, peludes i de quatre potes, com la rata d’aigua, ingredient habitual de les paelles marjalenques. Diuen, de fet, que la rata va ser l’autèntica pionera de la paella de l’Horta i l’Albufera.

Recursos

Gàbies de conills.

Gàbia de conills. Il·lustració d’Andrés Marín cedida per L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia.

Per a saber-ne més

  • PIERA, Emili (2002) La nostra cuina. Alzira: Bromera.

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

  • Com funciona el Tio Sangonera amb un jugador que té el conill i l’aeroport fantasma al mostrador?
    Si l’aeroport fantasma està en un mostrador on hi ha un conill, el conill val per 2. A l’hora de saber quants punts d’A i D suma el Tio Sangonera la combinació aeroport+conill com a 2 punts també.
  • Per què en el joc no apareix l’arròs com a ingredient de la paella?
    En el joc tots els ingredients tenen el mateix valor i cap d’ells és imprescindible. Si l’arròs fóra un d’ells, esta carta es tornaria indispensable per guanyar, ja que no s’entendria una paella sense arròs. Això alteraria les bases jugables de La Fallera Calavera. Per això, entenem que els jugadors ja comencen amb els ingredients bàsics per cuinar la paella (arròs, safrà, oli, sal…) i la pròpia paella, és clar! Ara faltarà trobar la carn i les verdures!

Consells

Consells

  • No gastes cartes especials o de batalla per aconseguir un ingredient si després no tens opcions de conservar-lo. Tan important és furtar ingredients com saber defensar-los!