Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Cuixa de pollastre

La cuixa del pollastre és un element icònic de la –valga la redundància– paella de conill i pollastre. Potser a ulls del comensal el que més importa és que estiga tendra i en harmonia amb la resta d’ingredients. Però darrere d’eixe tros sucós de carn hi ha tot un ventall de possibilitats en forma de races autòctones, sovint oblidades: les gallines valencianes de Xulella, les del Maestrat, les gallines perdius de Tibi, les saixenques, les llevantines, les alacantines i les túries, entre d’altres. En llocs com l’Albufera de València, el pollastre de la paella pot anar en companyia de l’ànec, que n’intensifica el sabor. I tradicionalment, si no hi havia disponibilitat de pollastre es buscaven alternatives, per exemple els pardalets, protagonistes, juntament amb les herbes del camp, de les anomenades «paelles brosseres» de l’Horta.

Recursos

Gall de Xulella.

Gall de Chulilla. Il·lustració d’Andrés Marín cedida per L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia.

Per a saber-ne més

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

  • Per què en el joc no apareix l’arròs com a ingredient de la paella?
    En el joc tots els ingredients tenen el mateix valor i cap d’ells és imprescindible. Si l’arròs fóra un d’ells, esta carta es tornaria indispensable per guanyar, ja que no s’entendria una paella sense arròs. Això alteraria les bases jugables de La Fallera Calavera. Per això, entenem que els jugadors ja comencen amb els ingredients bàsics per cuinar la paella (arròs, safrà, oli, sal…) i la pròpia paella, és clar! Ara faltarà trobar la carn i les verdures!

Consells

Consells

  • No gastes cartes especials o de batalla per aconseguir un ingredient si després no tens opcions de conservar-lo. Tant important és furtar ingredients com saber defensar-los!