Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Tio Sangonera

Malgrat que la creença popular ha vist en les sangoneres (aquells cucs fastigosos que s’adherixen als animals i els xuplen la sang) un remei efectiu per depurar la sang en moments de malaltia o per simple pràctica higiènica, en l’imaginari predomina una visió negativa de l’animalot. «Sangonera» és una persona que viu a costa dels altres i s’aprofita de la seua bona voluntat. Hi ha sangoneres llegendaris i fins i tot nissagues sangonèriques, com la que descriu Blasco Ibáñez en Cañas y barro (1902) amb Sangonera, l’home vidu que xucla alcohol sense consol, i Sangonereta, el seu fill, qui abandonat en la misèria es dedica a mendicar de casa en casa els remitjons. A este últim, un dia, ja major, el destí li posa davant els ulls un festí d’embotits i carns, l’ànsia s’apodera d’ell i… esdevé protagonista de la més èpica i mortal de les farteres valencianes.

Recursos

Per a saber-ne més

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

  • Com funciona el Tio Sangonera amb un jugador que té una cabeça d’alls en partides de 5 jugadors o un aeroport fantasma al mostrador?
    En partides de 5 jugadors la cabeça d’alls val per 2 ingredients. D’altra banda, si l’aeroport fantasma està en un mostrador on hi ha un conill, el conill també val per 2. A l’hora de saber quants punts d’A i D suma el Tio Sangonera compta la cabeça d’alls com a 2 punts (en partides de 5 jugadors) i la combinació aeroport+conill com a 2 punts també.

Consells

Consells

No hi ha consells per a esta carta.