Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Garrofons

Qui no s’ha sentit frustrat o frustrada intentant explicar a algú de fora què és i com d’important és el garrofó? I amb tota la raó, perquè més enllà de les nostres fronteres és un producte relativament estrany. El que diferencia les varietats locals valencianes, com les anomenades «de cella morada» i «d’ull de perdiu», són les seues taques característiques, entre morades i negres. Bé siga amb el nom de garrofó o amb altres variants utilitzades al nostre territori, per exemple «bajocó» o «fesol de la peladilla», del que no hi ha dubte és que es tracta d’un ingredient clàssic en les paelles, si més no en les d’estiu, que és la temporada en què es cull. Tradicionalment, l’única manera de burlar l’estacionalitat d’esta lleguminosa era, tal com es feia amb tants altres productes, assecar-la per rehidratar-la quan hi haguera necessitat.

Recursos

Garrofons.

Garrofons. Il·lustració d’Andrés Marín cedida per L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia.

Per a saber-ne més

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

  • Per què en el joc no apareix l’arròs com a ingredient de la paella?
    En el joc tots els ingredients tenen el mateix valor i cap d’ells és imprescindible. Si l’arròs fóra un d’ells, esta carta es tornaria indispensable per guanyar, ja que no s’entendria una paella sense arròs. Això alteraria les bases jugables de La Fallera Calavera. Per això, entenem que els jugadors ja comencen amb els ingredients bàsics per cuinar la paella (arròs, safrà, oli, sal…) i la pròpia paella, és clar! Ara faltarà trobar la carn i les verdures!

Consells

Consells

  • No gastes cartes especials o de batalla per aconseguir un ingredient si després no tens opcions de conservar-lo. Tan important és furtar ingredients com saber defensar-los!