Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Informació

Informació

Monleon

Hi ha una imatge icònica que la generació que va créixer amb el Canal 9 dels anys 90 no podrà oblidar mai: la de Joan Monleon amb la seua jaqueta de lluentons, mirant a càmera amb el seu somriure picardiós i a punt per fer rodar fins a l’infinit la paella russa. El show de Joan Monleon va ser el més popular dels seus espectacles, però el showman valencià compta amb una llarga trajectòria en televisió, ràdio, teatre i música que va iniciar amb el grup Els Pavesos als anys 70. 

Monleon va ser el master and commander de la coentor i va saber desconstruir com ningú els tòpics de la identitat valenciana, exagerant-los i fent-ne sàtira. A més a més, va transgredir qüestions tan delicades com l’homosexualitat en un context difícil, i les seues aparicions com a fallera i odalisca el situen com la més mediàtica drag-queen a la valenciana.

Recursos

La Paella Russa! Fragment del programa El show de Joan Monleon emés en Canal 9 (1989-1993). Publicat per Noticias y sucesos.

Per a saber-ne més

  • ESCRIVÀ, Vicente (1979) El virgo de Visanteta. Aspa Producciones Cinematográficas [pel·lícula].

  • MARTÍNEZ, Àngel (2019) Monle, Món, Monleon. Bacàvia [documental].

  • MIRA, Carles (1980) Con el culo al aire. Andro – Ascle Films – Globo Media S.A. [pel·lícula].

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

  • Si presente Monleon amb una monleoneta, quants punts d’atac tinc en una batalla?
    Si presentes Monleon amb una monleoneta, tingues en compte que la carta de Monleon passa a tindre 3 d’atac, gràcies a l’habilitat “Lideratge”. A més, has d’afegir el +1 d’A de la monleoneta. Per tant, tindries d’atac 4 punts.

Consells

Consells

No hi ha consells per a esta carta.