Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Monleon

Hi ha una imatge icònica que la generació que va créixer amb el Canal 9 dels anys 90 no podrà oblidar mai: la de Joan Monleon amb la seua jaqueta de lluentons, mirant a càmera amb el seu somriure picardiós i a punt per fer rodar fins a l’infinit la paella russa. El show de Joan Monleon va ser el més popular dels seus espectacles, però el showman valencià compta amb una llarga trajectòria en televisió, ràdio, teatre i música que va iniciar amb el grup Els Pavesos als anys 70. 

Monleon va ser el master and commander de la coentor i va saber desconstruir com ningú els tòpics de la identitat valenciana, exagerant-los i fent-ne sàtira. A més a més, va transgredir qüestions tan delicades com l’homosexualitat en un context difícil, i les seues aparicions com a fallera i odalisca el situen com la més mediàtica drag-queen a la valenciana.

Recursos

La Paella Russa! Fragment del programa El show de Joan Monleon emés en Canal 9 (1989-1993). Publicat per Noticias y sucesos.

Per a saber-ne més

  • ESCRIVÀ, Vicente (1979) El virgo de Visanteta. Aspa Producciones Cinematográficas [pel·lícula].

  • MARTÍNEZ, Àngel (2019) Monle, Món, Monleon. Bacàvia [documental].

  • MIRA, Carles (1980) Con el culo al aire. Andro – Ascle Films – Globo Media S.A. [pel·lícula].

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

  • Si presente Monleon amb una monleoneta, quants punts d’atac tinc en una batalla?
    Si presentes Monleon amb una monleoneta, tingues en compte que la carta de Monleon passa a tindre 3 d’atac, gràcies a l’habilitat “Lideratge”. A més, has d’afegir el +1 d’A de la monleoneta. Per tant, tindries d’atac 4 punts.

Consells

Consells

No hi ha consells per a esta carta.