Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Monleonetes

La història de l’audiovisual valencià no tindria sentit sense les monleonetes baixant les escales de l’escenari d’El show de Joan Monleon i cantant allò d’«A guanyar diners! On estan? On estan? A guanyar diners!». Estes vedets de marjal, amb els seus outfits impossibles i les seues coreografies tan insuportablement enganxoses, repartien alegries i diners entre el públic gràcies a les sacrosantes vidrioles de la sort. Amb un poc d’ull, els participants del concurs podien emportar-se les «cinc-mil pessetetes» que amb tant d’entusiasme cridava Monleon, mentre les monleonetes mostraven el cul –de les vidrioles, és clar–.

Recursos

A guanyar diners! Fragment del programa El show de Joan Monleon emés en Canal 9 (1989-1993). Publicat per Dellaloxuquer.

Per a saber-ne més

 • MARTÍNEZ, Àngel (2019) Monle, Món, Monleon. Bacàvia [documental].

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

 • Com funcionen les monleonetes?
  Les monleonetes mai es poden usar en solitari. Sempre han d’anar acompanyades d’una altra carta de batalla o d’una altra monleoneta. Per tant, pots presentar dos monleonetes juntes (2 punts d’atac) o una Delicà de Gandia i dos monleonetes, per exemple (3 punts d’atac).
 • Si presente Monleon amb una monleoneta, quants punts d’atac tinc en una batalla?
  Si presentes Monleon amb una Monleoneta, tingues en compte que la carta de Monleon passa a tindre 3 d’atac, gràcies a l’habilitat “Lideratge”. A més, has d’afegir el +1 d’A de la Monleoneta. Per tant, tindries d’atac 4 punts.
 • Es pot presentar una monleoneta amb una Muixeranga d’Algemesí?
  Sí, es pot.
 • Com funciona l’espill lluent quan s’utilitza amb diverses monleonetes?
  L’espill només invertix els valors d’una sola carta de batalla, mai d’un conjunt. No podràs invertir els valors de diverses monleonetes al mateix temps, per exemple, ni els valors de la poció d’orxata o la corbella rovellada.

Consells

Consells

No hi ha consells per a esta carta.