Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Muralla de Morella

A Morella (els Ports) es conserva el recinte defensiu més imponent de tota la geografia valenciana. El nucli urbà està envoltat d’una muralla de dos quilòmetres i mig de perímetre, que va ser construïda en la seua major part en el segle XIV, sobre les restes dels murs d’època andalusina. En alguns punts arriba als deu metres d’alçada i els dos d’espessor, i compta amb un bon grapat de portes i torres de defensa i un castell en la part més alta. La grandiositat d’este conjunt té a veure amb la seua importància estratègica: Morella era la porta d’entrada a l’antic Regne de València des del nord-oest, en les fronteres amb Catalunya i Aragó. De fet, la conquesta del rei Jaume I va començar per Borriana (la Plana Baixa) en la costa i per Morella en l’interior.

Recursos

Vista de Morella. Tomada de la carretera de Aragón.

Vista de Morella. Tomada de la carretera de Aragón. Gravat de Domingo Martínez Aparici. 1845. Imatge cedida per la Biblioteca Valenciana.

Per a saber-ne més

 • ALANYA ROIG, Josep (2000) Urbanisme i vida a la Morella medieval (segles XIII-XV). Morella: Ajuntament de Morella i Associació d’Amics de Morella i comarca.

 • APARISI, Frederic, BAYDAL, Vicent i ESQUILACHE, Ferran (2014) Fer Harca. Històries medievals valencianes. València: Llibres de la Drassana.

 • APARISI, Frederic, BAYDAL, Vicent i ESQUILACHE, Ferran (2016) Fer Harca (2). Més històries medievals valencianes. València: Llibres de la Drassana.

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

 • Què ocorre si guanye una batalla per destruir una muralla de Morella o una falla descomunal amb una Bellea del Moc?
  No ocorre res especial. L’habilitat moc apegalós només funciona quan batalles per un tresor.
 • La presència del Butoni anul·la l’efecte de la muralla de Morella o de la falla descomunal?
  Sí, l’anul·la mentre el Butoni estiga en eixe mostrador.
 • Un jugador pot tindre la muralla de Morella i la falla descomunal al mateix temps en el seu mostrador?
  Sí, pot. I en eixe cas quan batallen per destruir una d’eixes cartes l’atacant haurà de decidir primer quina de les 2 cartes vol destruir.
 • Com afecta la riuà a un jugador que té la muralla de Morella?
  La muralla de Morella no protegix el jugador dels efectes de la riuà, ja que la riuà és superior a la muralla de Morella. Per tant, tots els jugadors mouran els seus tresors, incloent el que té la muralla de Morella al mostrador.
 • Si tinc la muralla de Morella al mostrador i perd la Batalla d’Almansa que jo mateix he convocat, he d’entregar els meus tresors al rival?
  Si, els has d’entregar. La muralla de Morella et protegix de les cartes especials que els rivals utilitzen contra els teus tresors, però no impedix que tu regales tresors a causa de l’efecte de cartes especials o de batalla que tu mateix has utilitzat.

Consells

Consells

 • Si tens la possibilitat de posar la muralla de Morella en el teu mostrador defensa-la tant com pugues dels atacs dels oponents. La muralla de Morella té un gran efecte dissuassiu i la majoria de rivals no voldran atacar-te mentre la tingues en el mostrador, així que et donarà un gran avantatge.