Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Pinta de fallera

No hi haurà qui gose dir que el vestit de fallera és, per regla general, minimalista. Fa dècades que l’horror vacui marca tendència en tots i cadascun dels elements de la indumentària tradicional, des dels estampats de les teles fins a l’adreç del cap, on la protagonista indiscutible és la pinta i les agulles que ajuden a fixar el monyo. Els outfits fallers, com les falles mateixes, són barrocs en esperit, i així ho és també la identitat valenciana, sempre procliu a l’exageració, l’ostentació i l’excés. De fet, quan el barroquisme s’exagera fins a extrems inimaginables, el resultat és un producte típicament valencià, que més que kitsch mereix ser anomenat pel seu nom: la inestimable coentor valenciana.

Recursos

Anunci de Regadíos y Energía de Valencia.

Anunci de Regadíos y Energía de Valencia. Imatge cedida per L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia.

Per a saber-ne més

  • FUSTER, Joan (2001) Nosaltres, els valencians. Barcelona: Edicions 62.

  • GARCIA, Sunsió i RAUSELL, Adrián (2016) Inventant la tradició: indumentària i identitat. València: Museu Valencià d’Etnologia.

  • RAUSELL, Francesc Xavier (2014) Indumentària tradicional valenciana I. Matèries primeres, color i ornamentació en la roba tradicional. Algemesí: Andana.

  • RAUSELL, Francesc Xavier (2015) Indumentària tradicional valenciana II. La construcció del vestit tradicional valencià. Algemesí: Andana.

  • Vocabulari indumentària tradicional. Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

No hi ha dubtes per a esta carta.

Consells

Consells

  • No podràs descartar-te d’este tresor si també tens el taronger putrefacte. L’acumulació d’estos tresors et convertirà en el blanc perfecte de la Moma (carta de batalla). Convé estar preparat!