Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Poció d’orxata

Aquell gloriós 9 d’octubre de 1238, quan Jaume I es disposava a entrar a la ciutat de València, una jove local li va oferir un got d’una estranya i refrescant beguda blanca. «Açò és or, xata!», va exclamar el rei en tastar-la, satisfet. Esta història tan edulcorada –i, val a dir-ho, forçada– és la que ha volgut transmetre l’imaginari popular sobre l’origen d’esta beguda estrella. La realitat és que, tot i que el conreu de la xufa estava present al nostre territori ja en època medieval, no és fins al segle XVIII que apareix escrita la paraula «orxata», en referència a una beguda granissada feta amb ametlla. La versió de xufa és una variant posterior, més econòmica i accessible. De fet, el costum de beure orxata en estiu tal com el coneixem hui, és un fenomen recent. Així que deixeu de fantasiejar amb l’estampa de Jaume I sucant fartons en una orxata mixta a l’ombra d’una haima d’Alboraia.

Recursos

Espot This is horchata creat pel Consell Regulador D.O. Xufa de València

Per a saber-ne més

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

  • Què passa si un jugador no es defensa i té la poció d’orxata?
    El jugador en la defensa perdrà la batalla. L’efecte de la poció d’orxata només s’aplica si el jugador que la té utilitza una carta de defensa en la batalla.

Consells

Consells

  • Tindre la poció d’orxata en el mostrador té un efecte dissuasiu. El jugador amb la poció d’orxata també pot recordar constantment que la té per jugar amb la psicologia dels altres jugadors i intentar que l’ataquen menys.