Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Repetició

Totes les festes són úniques, almenys a ulls dels seus festers i festeres, però hi ha algunes que per forma i contingut es repetixen. El cas de les Falles de València és molt interessant, perquè són un claríssim exemple de com una festa local i d’origen popular, que fins al segle XX estava en un segon pla respecte d’altres festes grosses de la ciutat –per exemple, el Corpus Christi–, esdevé un model de festa a replicar en altres llocs. Així, a través d’un procés de repetició generat des del Cap i Casal, les Falles s’han escampat pel territori valencià i fins i tot més enllà, de la mà dels emigrats. Tant és així, que hui les Falles estan presents en vora un centenar de municipis de la geografia valenciana.

Recursos

Cartell de Falles de Dénia de l’any 2012. Imatge cedida per la Junta Local Fallera de Dénia.

Per a saber-ne més

 • HERNÀNDEZ, Gil-Manuel (2011) Focs de falla. Articles per al combat festiu. València: Obra Propia. 

 • JUNTA CENTRAL FALLERA (2016) #Falles. Un patrimoni en comú. València: Junta Central Fallera.

 • VVAA (1990) Historia de las Fallas. València: Levante EMV.

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

 • Es poden encadenar repeticions?
  Sí. Pots utilitzar una repetició per a fer 2 jugades i, en la segona jugada, utilitzar una altra repetició. En total tindràs 3 accions útils!
 • Què passa si utilitze una repetició i tinc un allioli persistent sense cap ingredient al mostrador?
  Pots encadenar jugades si en la segona jugada que et permet fer l’allioli utilitzes una repetició. En tal cas acabaries fent tres accions.
 • Es pot anul·lar una repetició amb una paella protectora?
  Sí, es pot i el jugador que ha usat la repetició no podrà utilitzar cap altra carta ja que la seua jugada ha sigut anul·lada.

Consells

Consells

 • Pot ser temptador usar una repetició per a robar 2 cartes seguides de la baralla (almoina) quan tenim poques cartes a la mà. No obstant això, intenta no malgastar esta carta: la repetició és molt valuosa per a fer jugades combinades i obtindre 2 ingredients en un sol torn. Una repetició pot donar-te la victòria!