Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Sant Calze de la Catedral

València és una de les diverses ciutats del món que afirmen posseir el calze original amb què Jesús nostresinyor va beure durant l’Últim Sopar. Segons la tradició, el calze va anar pegant tombs per la Mediterrània fins a arribar a Hispània en el segle III, de la mà de sant Llorenç. A partir d’aquell moment el seu rastre es fa més difús, però sembla quedar lligat a l’actual territori aragonés, fins que molts segles més tard, en 1424, el rei Alfons el Magnànim l’oferix a la seu de València. Al Cap i Casal continua sent venerat com l’autèntic Greal. Malgrat la història de Sant Llorenç i que alguns estudis insistixen que la copa és del segle I abans de la nostra era i procedix de Judea, res no pot confirmar que es tracte de la mediàtica relíquia. De moment, això sí, alguns li han sabut traure partit.

Recursos

Imatge del Sant Calze,

Imatge del Sant Calze cedida pel Museu de la Catedral de València.

Per a saber-ne més

  • CARBONELL IGLESIAS, Ivan (2015) Fantasmes al palau. Tradicions esotèriques valencianes. Picanya: Edicions del Bullent.

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

  • Quantes cartes proporciona descartar el Sant Calze si no tinc cap altre tresor en el mostrador?
    Et proporciona 6 cartes, el màxim que t’atorga este tresor.

Consells

Consells

  • Com menys tresors tingues en el mostrador, més profit trauràs del Sant Calze. Gasta’l en el moment en què menys tresors tingues per ser més eficient!