Busca més

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Informació

Informació

Tirant lo Blanc

Al segle XV, el Segle d’Or valencià, Joanot Martorell va escriure una de les obres més universals de la nostra literatura: el Tirant lo Blanc. Es tracta d’una novel·la cavalleresca on el protagonista, el cavaller bretó Tirant, lluita al servei de l’imperi bizantí per defensar el cristianisme a la Mediterrània i recuperar la Constantinoble acabada de conquerir pels turcs. La profunditat psicològica dels personatges, el realisme de la narració i la introducció d’elements com l’humor i l’erotisme, entre altres, han portat a considerar el Tirant un clar precedent de la novel·la moderna. No debades, Cervantes el va definir en El Quixot com «el mejor libro del mundo». Paradoxes del destí, Joanot Martorell va morir abans de veure publicada la seua obra magna.

Recursos

Fragment de Tirant lo Blanc narrat per Víctor Labrado.

Per a saber-ne més

Relacionada amb

Dubtes

Dubtes

No hi ha dubtes d’esta carta.

Consells

Consells

  • Este tresor és molt valuós i potser convé gastar-lo abans que un altre jugador el furte. Això sí, acumular moltes cartes a la mà et farà vulnerable davant de la carta del bec de mig pollastre.
  • No podràs desfer-te d’este tresor si també tens el taronger putrefacte. L’acumulació d’estos tresors et convertirà en el blanc perfecte de la Moma (carta de batalla). Convé estar preparat!